Advertentie

Cheryl pakt dubbel goud

Cheryl is on fire. Vandaag en gisteren liet ze de wereld weten dat ze in topvorm is.

Cheryl pakt dubbel goud

Cheryl is on fire. Vandaag en gisteren liet ze de wereld weten dat ze in topvorm is.

Lees verder

FOTO: FIS/ Renaud Philippe

Cheryl Maas is niet te stoppen: ze stond vrijdagavond op de hoogtse trede van het ereschavot op de World Cup big air in Quebec en vandaag op die van slopestyle!

“Dit is voor het eerst dat het Wilhelmus voor me werd gespeeld. Ik vond het echt heel bijzonder“, straalde ze na de prijsuitreiking. Op het podium van big air werd ze vergezeld door de Zwitserse Lia-Mara Boesch (zilver) en de Slowaakse Klaudia Medlova (brons). De volgende dag pakte ze weer de eerste plek: Het was zo’n zware dag. Vanochtend was het gevoelstemperatuur -30 en ik was al blij dat ik door de kwalificaties kwam. Om dan in de finale weer te winnen, dat is echt geweldig.”

In die finale ging ze naar eigen zeggen eerst voor een ‘safe run’. Daarvoor kreeg ze al een hele goede score (90,00). Maas: “Dat gaf veel vertrouwen. Daarna ging ik voor de run die ik eigenlijk wilde doen, met een moeilijkere trick erin. Dat lukte gelukkig ook.” De score van 95,00 die ze daarbij noteerde, kon niemand meer overtreffen. De Amerikaanse Jessica Jenson greep zilver (90,50), de Slowaakse Klaudia Medlova het brons (81,75).

”Ik ben natuurlijk wat ouder en heb twee jaar geleden mijn knieband afgescheurd. De Spelen kwamen vrij kort erna en daar ging het helaas niet zoals ik wilde. Voor mijn gevoel ben ik nu weer terug op mijn oude niveau en dat is heel fijn! Mensen hebben zich vast afgevraagd of het me zou lukken.” Haar nieuwe coach Gary Greenshields leverde volgens haar ook een belangrijke bijdrage aan haar huidige successen. “Ik wil hem bedanken, want hij heeft zeker geholpen om mijn hoofd cool te houden en de samenwerking is erg goed”.

Cheryl won dit seizoen ook al brons op de World Cup big air in Istanbul, waar voor het eerst mannen én vrouwen aan deelnamen. Voor een uitzinnige menigte in Quebec deed ze een backside 720 tailgrab en een frontside 360 indy op de big air, waarmee ze de andere dames achter zich liet.

Door valpartijen eerder dit seizoen heeft ze een gekneusd bot in haar knie en last van haar elleboog, duim en rug. “Maar op het moment van de wedstrijd schakel je het uit”, zegt Cheryl. “Maar het blijft een extreme sport: dat hoort erbij.”

Reden om wat rustiger aan te doen, is het niet: Aanstaande woensdag meldt ze zich alweer aan de start van de kwalificaties van de World Cup slopestyle in het Amerikaanse Park City.

Lees ook:
Cheryl en Joris in actie op World Cup in Canada
Snow-camps railjam

Nail the rail: de beelden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *