Help het Nederlands Surfteam op weg naar Japan!

Steun ook onze Nederlandse surfers in hun reis naar Tahara, Japan, voor een top 20 positie op de World Surfing Games

Help het Nederlands Surfteam op weg naar Japan!

Steun ook onze Nederlandse surfers in hun reis naar Tahara, Japan, voor een top 20 positie op de World Surfing Games

Lees verder

Was jij ook zo onder de indruk van het Nederlands Surfteam afgelopen jaar op het WK Surfen voor landenteams? In Europese surfhoofdstad Biarritz werden ‘onze’ surfers 24e van 47 deelnemende landen. Een ontzettend knappe prestatie voor een relatief klein surfland.

Haagse bluf? Of…

Maar Nederland zou Nederland niet zijn als het niet dacht dat het toch nog beter zou kunnen: een plek bij de top 20. En dat moet in het Japanse Tahara gaan gebeuren. Het Nederlandse surfniveau is de afgelopen tien jaar enorm gestegen. Onze huidige atleten zijn de eerste generatie Nederlandse surfers die vanaf jongs af aan getraind zijn door het Surf Topsport Centrum. In 2015 werd het het team vierde van Europa tijdens het EK in Marokko.


Olympische koorts

De World Surfing Games staan voor het Nederlands Surfteam niet op zichzelf; in 2020 zijn ook in Japan de Olympische Zomerspelen en ook daar wil Nederland hoge ogen gaan gooien. Surfen zal op die Spelen een van de nieuwe sporten zijn en iedereen begrijpt dat dit een historisch en symbolisch moment van jewelste zal zijn. Surfen zal internationaal in de picture staan. Deelnemen en goed presteren zal een enorme boost geven aan de ontwikkeling van surfen als Nederlandse topsport.

 

Definitieve selectie

Aankomend voorjaar zal de definitieve selectie van het team bekend worden gemaakt. Tijdens een zogenaamde “surf-off” in Frankrijk gaan zeven heren en drie dames de strijd met elkaar aan. De beste vier heren en de beste twee dames mogen in september aan de World Surfing Games deelnemen. De algemene selectie van het Nederlands Surfteam bestaat uit: (heren) Kaspar Hamminga, Pascal van der Mast, Robin Kersbergen, Fabian Salawanej, Tom Boelsma, Pepijn Tigges & Roy van Eijk, (dames) Mirna Boelsma, Dominga Valdes en Julia van Rooij.

Hopppa; de schouders eronder

Na eigen bijdrages en financiering vanuit de HSA, is er nog € 13.1750 nodig om met het team naar Japan te kunnen gaan. Het zou natuurlijk geweldig zijn als heel surfliefhebbend Nederland (en daarbuiten) hier een bijdrage aan zou willen leveren! Via deze onderstaande box kun je het team steunen.

Holland Surfing Association en Surf Topsport Centrum

Namens de HSA zet het STC zich sinds 2013 in voor de ontwikkeling van golfsurfen als topsport. Uit alle kustgebieden van Nederland ontspruit nieuw surftalent en het STC biedt hen de kans zich optimaal te ontwikkelen. Kleine surfers en surfsters die potentie hebben de beste te worden en daar alles voor over hebben worden al vanaf 9-jarige leeftijd begeleid.

Shakadabei

Tijdens de afgelopen editie van de World Surfing Games was Shakabra aanwezig om de geweldige week van de surfers vast te leggen op video en ook dit jaar steunen wij weer het Nederlands Surfteam.

Voor dit mooie initiatief hebben wij de crowdfundingvideo mogen maken en roepen hierbij dan ook iedereen op om een bijdrage te leveren en deze pagina te delen. Heb jij ook al een bijdrage geleverd? Laat het weten door een comment achter te laten!

Auteur:

Bob Amerika

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *