Gijs Wassenaar haalt hoogste jump ooit

Kiteboarder Gijs Wassenaar heeft gisteren de hoogst gemeten jump ooit gemaakt. Hij sprong maar liefst 19,1 meter de lucht in.

Gijs Wassenaar haalt hoogste jump ooit

Kiteboarder Gijs Wassenaar heeft gisteren de hoogst gemeten jump ooit gemaakt. Hij sprong maar liefst 19,1 meter de lucht in.

Lees verder

Gijs haalde het record tijdens de allereerste WOO-contest van het seizoen bij The Spot in Zandvoort. 

De hoogte van jumps kunnen gemeten worden met de WOO Sports. Dit waterbestendige kite-apparaat houdt ook de tijd dat je in de lucht hangt bij. De informatie wordt via Bluetooth direct naar je smartphone verzonden.


Op die manier is het makkelijk om een wereldwijde vergelijking te maken. Op dinsdag was er ook al een Nederland die in de top 10 van de wereldranglijst binnen wist te dringen: Eddy Lansink maakte toen een sprong van 16,5 meter.

Gisteren, in de snoeiharde wind (35+ knopen), organiseerde The Spot in Zandvoort een wedstrijd om het record te verbreken. En dat lukte Gijs. Met een 7m Best TS uit 2015 sprong hij 19,1 meter de lucht in. Daarmee won hij niet alleen de wedstrijd, maar staat hij momenteel ook bovenaan de virtuele WOO-ranglijst.

“Ik had echt een perfecte snelheid en kicker. Toen ik naar beneden keek had ik wel echt zoiets van: dit is een van mijn hoogte sprongen ooit”, vertelt Gijs over het record. Hij denkt zelf dat het record 1 à 2 maanden blijft staan. “Maar je weet nooit wat de wind de komende dagen doet. Maar misschien gebeurt er niks en blijf ik tot de volgende King of the Air, of langer, bovenaan staan!”

Het vorige wereldrecord was van Aaron Hadlow. Hij maakte eerder een jump van 18,9 meter.

Lees ook:
Eerste backside 1800º quadruple cork ooit
CHAPTER ONE: de grootste kiteboardmovie ooit
Megaloop Challenge maakt deelnemers bekend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *