Update bouw NTC skateboarden in Den Haag

Tokyo, here we come!

Update bouw NTC skateboarden in Den Haag

Tokyo, here we come!

Lees verder

Vandaag werd in Den Haag de voortgang van de bouw van het skatepark voor het Nationaal Trainingscentrum skateboarden gepresenteerd aan de pers. Tokyo 2020 is immers nog maar twee jaartjes wachten… Wij gingen op pad met de camera’s om eens te kijken hoe het ervoor stond.

Onder toeziend oog van de Haagse wethouder van sport Rabin Baldewsingh en skateboarder Douwe Macaré werd een rondleiding gegeven door de voormalig RAC-hal. Het is de eerste skateboardbaan in Nederland die speciaal wordt gebouwd voor (street) topsporttrainingen door skateparkbouwer SkateOn. Deze locatie moet het vaste honk worden voor de nationale skateboardselectie in de aanloop naar de Olympische Spelen 2020 en andere (inter)nationale wedstrijden.


In de voormalige Rijks Automobiel Centrale (RAC) worden de drie grote ruimten, samen 5.500 vierkante meter groot, omgebouwd tot skatepark. Het complex werd in 2009 door de gemeente opgeknapt tot evenementenlocatie voor concerten en feesten, maar daar bleek te weinig belangstelling voor te zijn.

Om het complex om te toveren tot skatebaan heeft de gemeente Den Haag een miljoen euro beschikbaar gesteld.