Recap van het NK Skateboarden bij Pier15

Het Nederlands Skateteam lijkt klaar te zijn voor de Olympische Spelen.

0

Recap van het NK Skateboarden bij Pier15

Het Nederlands Skateteam lijkt klaar te zijn voor de Olympische Spelen.

Lees verder

Afgelopen weekend vond het NK Skateboarden 2017 plaats bij Pier15 Skatepark in Breda; georganiseerd door Pier15 in samenwerking met Skateboard Federatie Nederland. Dankzij de hulp van ruim honderd betrokken vrijwilligers konden we ons opmaken voor een van de grootste skateboard-events tot nu toe.  Onze videoreporter Jelle was erbij om het event vast te leggen.

Skateboarden & Olympische Spelen

Vorig jaar september heeft het Internationaal Olympisch Comité bekend gemaakt dat skateboarden een Olympische sport wordt. Tijdens de spelen in Tokyo in 2020 kunnen we daarom genieten van deze fantastische sport op Olympisch niveau.


Tijdens het NK Skateboarden vorig jaar was er al veel media aandacht met als kers op de taart een verslag van Studio Sport. Het niveau in Nederland is sindsdien hard gestegen.Tijdens dit NK Skateboarden 2017 nam de Nederlandse selectie voor de Olympische Spelen het tegen elkaar en de rest van de Nederlandse top op met als grootste inzet eventuele deelname aan de Olympische Spelen.

Uniek parcours

Pier15 is een van de beste indoor street skate-parken in Europa. Afgelopen zomer is er een spiksplinternieuw parcours gebouwd waarin het straatgevoel helemaal terug in is te vinden: een mix van rondingen, hellingen en allerhande straatmeubilair die je normaal kunt vinden op de straat zelf. Wat het NK extra spannend heeft gemaakt is dat er recente aanpassingen zijn gedaan waardoor de lokale skateboarders geen thuisvoordeel hadden. Hierdoor waren er gelijke kansen voor iedereen!

Voorschotje op het feest

Zaterdag was het moment voor de rest van skatend Nederland om zich te kwalificeren voor de finale op zondag, waar de top 10 van 2016 zich al voor had geplaatst. Gedurende de dag zijn er door verschillende riders prachtige tricks uit de mouwen getoverd en is de limiet voor zondag lekker hoog gelegd.

In de avond was er een heus festival Volcom Presents Iguanarama 020 met optredens van o.a. Hache, King Dick (BE), Iguana Death Cult en Guantanamo Baywatch (USA). We vertrouwen erop dat het tot in de late uurtjes gezellig is geweest…

Slotakkoord

Doordat de kwalificaties op zaterdag al van behoorlijk niveau waren, verwachtte men tijdens de finale vuurwerk. En wat voor vuurwerk? Iedereen knalde de baan over en gooide de ene banger na de andere banger met harde tricks eruit: Rob Maatman knalde de hardste bangers eruit en schreef na een sterk seizoen (met o.a. de winst van Pro Freestyle in Heerlen en een top 10 ranking in de World Cup bij Pro Freestyle Den Haag) de Nederlandse titel op zijn naam.Robbin de Wit pakt heel knap de tweede plaats en mag zich dit jaar de runner-up van Nederland noemen.

Een bijzonder momentje tijdens het NK was de aanwezigheid van misschien toch wel een van Neerlands beste skaters van het moment Sewa Kroetkov, die na 6 jaar afwezigheid weer eens van de partij was en gelijk de derde plaats pakte.

Special senk joe

Speciale dank gaat uit naar de Gemeente Breda en de provincie Noord-Brabant (partners van deze 15e editie van het NK Skateboarden). Samen met de ondersteuning van Incentro, Nine Yards Skatepark Co, Go Pro en Volcom was het NK Skateboarden 2017 weer een heel sterk evenement. Wij kijken uit naar de editie van volgend jaar!

Foto: Flatspot

Auteur:

Calvin Magnenat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *