wat heb je nodig voor wintersport

Wat heb je nodig voor goede en relaxte wintersport?

Zowel voor de gevorderde als de beginnende wintersporter is deze vroege winterprik een waar geschenk. Begin je wintersportlijstje alvast te maken, maar… wat heb je nodig voor wintersport?

Wat heb je nodig voor goede en relaxte wintersport?

Zowel voor de gevorderde als de beginnende wintersporter is deze vroege winterprik een waar geschenk. Begin je wintersportlijstje alvast te maken, maar… wat heb je nodig voor wintersport?

Lees verder

Het winterseizoen 2017-2018 wordt zeker weten een topper… Het is vele jaren geleden dat er, zo vroeg in het seizoen, zoveel sneeuw is gevallen. Verschillende skigebieden hebben hun pistes zelfs vroeger geopend. De ideale omstandigheden om jouw snowboard om te binden. Zowel voor de gevorderde als de beginnende wintersporter is deze vroege winterprik een waar geschenk. Begin je wintersportlijstje alvast te maken, maar… wat heb je nodig voor wintersport?

Laat de kou het feest niet bederven

Op de eerste plaats is je kleding het belangrijkste onderdeel van je uitrusting. Als je het op de piste koud krijgt, ga je echt geen aangenaam gevoel hebben. Genieten van je dagje snowboarden wordt dan heel moeilijk. In de wintersport is het gebruik van kledinglagen al lang ingeburgerd. Het 3 lagensysteem bestaat uit kwalitatief thermisch ondergoed, een aan het weer aangepaste isolatielaag en wind- en waterdichte toplaag. Hou er rekening mee dat het tijdens de maanden december, januari en februari erg koud kan zijn op de piste. Vooral de open stoeltjesliften kunnen de doodsteek zijn van een aangenaam gevoel. Aangepaste, sterk isolerende handschoenen en een geïsoleerde helm zijn een echte must. Last but not least: een goede stormbril. De lens van deze bril kan, afhankelijk van het weer, aangepast worden.


Bescherming op maat

Wat ook deel uitmaakt van je kleding, maar je niet noodzakelijk beschermt tegen de kou, is je beschermende kleding. Als snowboarder is een goede bescherming echt noodzakelijk. Niet enkel wanneer je het funpark betreedt, maar ook de beginnende snowboarder of freerider wordt aangeraden zich tegen het vallen te beschermen. Na de val van Michael Schumacher is het bijna ondenkbaar dat je als skiër of snowboarder de piste nog betreedt zonder helm. Als snowboarder eindigt de bescherming niet bij een helm. Een valbroek zorgt voor de bescherming van je stuitje, heupbeen en billen. De stuitbescherming is écht aan te raden. Een snowboarder zit en valt nou eenmaal vaak op zijn achterste… Zeker op ijzige pistes kan je stuitje het hard te verduren krijgen. Ook kniebeschermers en in mindere maten elleboogbeschermers en polsbeschermers, worden best gedragen. Wanneer je beslist de stap naar het funpark te zetten is het dragen van een rug-, schouder- en ribbenscherming het overwegen waard.

Board, bindingen en boots

Je hebt het lekker warm! Je bent volledig beschermd! Let’s go boarding! Afhankelijk van de soort boarder dat je bent, kies je een board. Ligt je interesse in het funpark, kies dan een freestyleboard. Deze boards zijn, in verhouding met je lichaam, wat korter en hebben een grote flex, of soepelheid. Board je liever stevig door, maar hou je ook wel van een sprong en hier en daar een rail, ga dan voor een freerideboard. Ook in de keuze bindingen wordt het verschil tussen freeride en freestyle gemaakt. Bij de bindingen heb je ook nog eens de keuze tussen Flow- en strap-bindingen. En dan zijn er nog de boots. Neem vooral je tijd om een comfortabele, goed passende boot uit te kiezen. Op het snowboard krijgen je voeten het hard te verduren. Uiteraard is dit een korte introductie tot snowboardmateriaal. De komende tijd zullen wij uitgebreider ingaan op hoe je het beste een (beginners)snowboard kunt kiezen bijvoorbeeld.

Hou onze Shaka Start dus in de gaten!

Wat heb je nodig voor wintersport? Heb je tips of aanvullingen op onze Shaka Start? Deel het dan alsjeblieft met ons door een comment achter te laten hieronder. Zo doe je jouw mede-wintersporters een groot plezier en misschien wel een prachtige eerste wintersport.

Auteur:

Bob Amerika

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *