welke maat snowboard heb ik nodig

Welke maat snowboard heb ik nodig als beginner?

Focus op de belangrijkste zaken. Hieronder leggen wij ze uit.

Welke maat snowboard heb ik nodig als beginner?

Focus op de belangrijkste zaken. Hieronder leggen wij ze uit.

Lees verder

Welke maat snowboard heb ik nodig?

Zowel bij het huren als bij de aankoop van een snowboard, zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Focus je op de belangrijkste zaken. Op die manier ben je zeker dat je de juiste keuze maakt. Zeker als beginnende snowboarder raak je al snel de weg kwijt in de snowboardtermen die naar je hoofd worden geslingerd. Vraag je jezelf, als beginnende snowboarder, af: “welke maat snowboard heb ik nodig?”, hou je dan vooral bezig met de belangrijkste eigenschappen van een snowboard.

Dames en heren

Het belangrijkste aspect, dat zelfs vaak over het hoofd wordt gezien, zeker bij de verhuur van snowboards, is je geslacht. Er zijn namelijk snowboards speciaal gemaakt voor de vrouwelijke boarder. Het gemiddelde snowboard is voor dames vaak te breed en te stijf. Door het gebrek aan gewicht en kracht wordt het boarden hierdoor bemoeilijkt. Wanneer je een schoenmaat onder de 40 hebt en je gewicht onder de 62kg is, vraag je best naar een damessnowboard.


Houd rekening met je lengte en gewicht

De lengte van je snowboard wordt bepaald door je lichaamslengte en je gewicht. Op internet zijn er lijstjes te vinden van welk snowboard past bij welke lichaamsbouw. Ook bij de aankoop van een snowboard, staat op het snowboard het ideale gewicht en de ideale lengte aangegeven. Er bestaat ook een trucje om snel te weten of een snowboard de juiste lengte heeft. Vertoef je graag in een funpark, op de rails, jumps en in de halfpipe, dan kies je voor een freestyleboard. Wanneer je een freestyleboard verticaal voor je houdt, moet het board tot tussen je schouders en je kin komen. De Freerider, die graag wat snelheid maakt en de pistes ziet als één grote speeltuin, kiest een freerideboard. Deze boards zijn iets langer dan de freestyleboards, en komen tot tussen de kin en de neus. Een korter board, is meer wendbaar en minder stabiel. Hoe langer je board, hoe stabieler maar minder wendbaar.

Wideboard of niet?

Niet minder belangrijk dan de lengte van je snowboard, is de breedte. Vooral dan voor boarders met een grote schoonmaat. Zijn je snowboardboots groter dan maat 45, kies dan zeker voor een “Wideboard”. Wideboards hebben het voordeel iets breder te zijn, hierdoor wordt voorkomen dat je, bij je frontsidebocht, met de tippen van je boots de sneeuw raakt en ten val komt. Kies enkel een Wideboard als het echt nodig is. Hoe breder je board is in verhouding met je voeten, hoe trager het gaat sturen en hoe moeilijker het wordt een bocht te maken

Heb je inmiddels een eigen snowboard uitgezocht? Wij zijn benieuwd! Laat het ons vooral weten door een comment te plaatsen. Wil je nog even verder kijken en weet jij al hoe je jouw snowboardbindingen goed afstelt? En heb jij alles wat je nodig hebt voor wintersport al ingepakt?

Auteur:

Bob Amerika

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *