beste wintersport voor beginners

Waar ga je het best op wintersportvakantie als beginner?

Als je net als ikzelf pas laat ben begonnen met wintersportvakantie, dan stel je je waarschijnlijk wel eens de vraag waar en hoe je het best begint met skiën of snowboarden. Wat is het beste wintersportgebied voor beginners? En wat is de beste wintersport voor beginners? Skiën of snowboarden? Er ..

Waar ga je het best op wintersportvakantie als beginner?

Als je net als ikzelf pas laat ben begonnen met wintersportvakantie, dan stel je je waarschijnlijk wel eens de vraag waar en hoe je het best begint met skiën of snowboarden. Wat is het beste wintersportgebied voor beginners? En wat is de beste wintersport voor beginners? Skiën of snowboarden? Er ..

Lees verder

Als je net als ikzelf pas laat ben begonnen met wintersportvakantie, dan stel je je waarschijnlijk wel eens de vraag waar en hoe je het best begint met skiën of snowboarden.
Wat is het beste wintersportgebied voor beginners? En wat is de beste wintersport voor beginners?

Skiën of snowboarden?

Er wordt wel eens beweerd dat skiën makkelijker te leren maar moeilijker te perfectioneren, terwijl snowboarden dan weer moeilijker is om de basis te kunnen, maar makkelijker of de techniek volledig onder de knie te krijgen. Wie ervoor kiest om te skiën zal de eerste dagen vooral de basistechniek – remmen en draaien – onder de knie proberen te krijgen. En ondanks het feit dat het er misschien best nog knullig uitziet, zal je al snel enkele leuke pistes kunnen afglijden. Om de techniek echter perfect onder de knie te krijgen, doen de meeste jaren over.


Snowboarden daarentegen draait om het kunnen sturen met je tenen en hielen. Het is niet makkelijk, maar eens je deze basis hebt, heb je al meteen een redelijk hoog niveau. Zeker als je nog eens over het nodige lef bezit. Toch zouden we vooral aanraden om te kiezen voor de wintersport die je het meest aantrekt. Het gaat tenslotte om het plezier van de sport en niet om het halen van een erg hoog niveau.

Waar kun je het makkelijkst leren skiën of snowboarden?

Wie wil leren skiën of snowboarden vermijdt beter de wintersportgebieden waar er heel wat zwarte pistes gelegen zijn. Het liefst van al ga je de eerste keer skiën of snowboarden in een gebied waar er makkelijke pistes zijn en niet te veel volk. We geven een overzicht van de beste skigebieden in de voornaamste wintersportbestemmingen in Europa.

Frankrijk

De Franse Alpen zijn een populaire wintersportbestemming door het grote aanbod aan skiresorts. Chamonix aan de voet van de Mont Blanc is wellicht het meest idyllische, maar wie pas zijn eerste stappen zet op ski’s, trekt beter naar de Grand Tourmalet. Tussen La Mongie en Barèges is maar liefst 58% van de pistes blauw, waardoor dit een ideaal resort is om de kneepjes te leren.

Italië

Passa Tonale is een van de beste skiresorts in Italië om te leren skiën of snowboarden. De meeste pistes hier zijn voor beginners of gevorderden. Tegelijk kan je genieten van de mooiste zichten in de Italiaanse Alpen.

Zwitserland

Zwitserland heeft de hoogste bergen binnen zijn grenzen, maar dat betekent niet dat je er geen wintersportgebieden vindt waar het ideaal is voor beginners. Arosa Lenzerheide heeft maar liefst 111 kilometer aan blauwe pistes. De pistes zijn er erg wijd en er is een aparte lift voor beginners.

Oostenrijk

Op wintersport in Oostenrijk is voor beginners misschien wel de beste mogelijkheid. De Zugspitz Arena ligt aan de Oostenrijkse kant van de Zugspitze en is met zijn kleine dorpjes een ideale locatie om te werken aan je techniek. Het gebrek aan steile pistes houdt de grootste snelheidsduivels weg.

Wat is jouw favoriete wintersportgebied? Laat het ons weten door een comment te plaatsen. Wil je nog meer handige snowboardtips voor beginners?

Auteur:

Bob Amerika

Reacties zijn gesloten.