Markus Stoeckl

Shaka News Roundup #3

Hele vette video van Max Stöck en zijn kick-ass mountainbike.

Shaka News Roundup #3

Hele vette video van Max Stöck en zijn kick-ass mountainbike.

Lees verder

Chris Vos en zijn ‘office’

Een mooi item afgelopen week over snowboarder Chris Vos. De wereldkampioen parasnowboarden op de boardercross en banked slalom gaat in Pyeongchang op voor zijn tweede Olympische Spelen en wil dit keer meer dan alleen maar meedoen. De NOS interviewde hem in deze video.

Joehoeee… is daar iemand?

Ondertussen maken ze bij de organisatie van de Winterspelen lichtelijk zorgen waar iedereen toch blijft, althans, waarom de kaartverkoop achter blijft. Zo schrijf Medium Magazine. En enigszins terecht, want er zijn een aantal redenen waarom de Spelen deze keer niet zo aantrekkelijk zijn als die van Vancouver of Sochi.


Riviersurfen…anyone?

Na diverse berichten over kunstmatig surfen (over onder andere het plan van surfpro Kelly Slater) deze keer een wellicht een andere subsport: riviersurfen. Surfen op een rivier, het lijkt onmogelijk maar vader en zoon Steve en Dylan Lejeune uit Sint-Blasius-Boekel bewezen zaterdag dat het kan. Steve (36) en Dylan (11) deden hun inspiratie op in Duitsland, waar op de Eisbach in München al jarenlang aan riviersurfen wordt gedaan. Bovendien waren ze als fervente golfsurfers wel wat gewend. “We hadden erover gelezen in Riverbreak, een surf-magazine dat volledig gewijd is aan riviersurfen”, legt Steve uit. “Toen ik enkele weken gelezen las over freestyle kajakken in de Zwalmbeek zag ik echter onze kans schoon. Zaterdag trokken we naar de Zwalmbeek (België) en we waagden het erop. Het bleek een fantastische locatie. Als er niet genoeg stroom was of de golf te laag, gebruikten we een touw om recht te blijven.” Lokale bewoners hadden nog niet gehoord van riviersurfen. “Het is een sport die we niet kennen en niemand heeft ons ooit de toestemming gevraagd, maar zolang er goede afspraken worden gemaakt en het geen gevaar oplevert voor pakweg boten zou het in principe kunnen.”

106 km/u op je mountainbike? Zo doe je dat..

De 43 jarige Max Stöckl heeft een flinke snelheid bereikt op z’n mountainbike. Dit deed hij niet op de normale weg maar hij nam de Hahnenkamm afdaling met zijn mountainbike. Zijn fiets was aangepast om zo meer grip te krijgen. Houd in gedachte dat deze afdaling een stijgingspercentage heeft van 27%, was heel steil is. Het is niet de eerste keer dat Max flink snelheid maakt, maar wel op zo’n steile afdaling als de Streif. Hij deed dit met een ietwat aangepaste fiets. De fiets werd namelijk voorzien van 15 millimeter ijzeren pinnen op de banden, dit om zo meer grip te krijgen op de steile piste. Verder is het een ‘gewone fiets’ uit een ‘gewone winkel’.

In de Atacama woestijn in Chili in december 2016 tikte de mountainbiker al een snelheid aan van 167,6 km/u. Hiermee behaalde hij de recordsnelheid van de standaard mountainbiker. Met zijn optreden treedt hij in de voetsporen van Max Verstappen, die met zijn F1 wagen op de afdaling reed. Max vertelde dat de Hahnenkamm downhill totaal iets anders is dan al het andere wat hij voorheen gedaan heeft. Ook zegt hij dat zijn verwachtingen waren overtroffen en dat hij het leuker vond dan hij van tevoren had gedacht. Misschien betekent dit wel dat hij dit soort dingen vaker gaat doen en we nog meer records op zijn naam gaan zien. Check de videobeelden hieronder.

Eerste namen line-up MadNes bekend

MadNes Festival is een weekend vol met surfen, skaten, heel veel muziek, cultuur, duurzaamheid en nog veel meer. Het festival wordt ieder jaar gehouden op een van de Noordelijke eilanden, namelijk Ameland en bij Shakabra zijn wij uiteraard al geruime tijd fan. Afgelopen week zijn de eerste negentien namen bekend gemaakt voor editie 2018. De nieuwe namen op de line-up zijn: Caravãna Sun (AUS), Tusky (foto), Muyayo Rif (ES), St. Tropez, Bobby Alu (AUS), Surprise act!, Knarsetand, Rob Dekay, Convoi Exceptional, Jagd, TRAUDES, Electropoëzie, Admiral’s Jazzics, ’t Vlaggenschip, Wunterschlaus, DJ Axel, Woezels, Knockout Collective en Tenacious D Shower Orchestra. Een all-in ticket voor het festival kost je 129,50 euro en is te verkrijgen vanaf zaterdag 3 februari om 11:00 uur via de website van het festival.

11 tips voor een healthy wintersport

In onze vertrouwde, eigen Shaka Start hebben wij veel tips voor beginnende wintersporters. Afgelopen week kwamen wij echter een handige post tegen bij een concullega, namelijk Snow Plaza. Wintersport kan namelijk veel leuker zijn als je een paar handige gezondheidstips ter harte neemt.

Auteur:

Bob Amerika

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *