Lidewei Lamsma

Shaka News Roundup #1

We hebben weer een jaarwisseling achter de rug. Iedereen katertje inmiddels verwerkt? Mooi zo!

Shaka News Roundup #1

We hebben weer een jaarwisseling achter de rug. Iedereen katertje inmiddels verwerkt? Mooi zo!

Lees verder

Nieuwe ronde, nieuwe kansen voor alle action sporters in Nederland en daarbuiten. Ook voor Shakabra want we hebben een nieuwe rubriek: de Shaka News Roundup! Wij selecteren het belangrijkste action sport nieuws van de afgelopen week zodat jij het niet hoeft te zoeken. Action sport nieuws à la Blendle, zeg maar. Verwacht hier en daar ook een scherpe stelling of vraag want wij hebben zelf natuurlijk ook een mening.

Met de oliebollen nog in de maag begon op nieuwjaarsdag voor menigeen het wintersportseizoen pas echt met het traditiegetrouwe skischansspringen. En wat voor een wintersportseizoen belooft het te worden…


BMX Saté… Jeeeeej

Het jaar begon sowieso goed voor deze BMX’er. Althans, niet zo slecht dat hij als een satéspiesje het nieuwe jaar in moest…

Buchanan’s botsing

Hoe anders eindigde de oudjaarsavond van BMX-kampioene Caroline Buchanon. De meervoudig wereldkampioene BMX en mountainbike plaatste een expliciete Instagram-post waarin ze aangaf dat dit niet helemaal het uiteinde van 2017 was dat ze in gedachte had; ze sloeg over de kop met haar auto met als gevolg een gebroken borstbeen, gebroken neus en klaplong. Buchanan (27) heeft een succesvol 2017 achter de rug waarin ze zilver pakte op het WK BMX en de wereldtitel bij het mountainbiken. Inmiddels herstelt ze voorspoedig.

Wintersport from hell… tatatataaaam

Althans, zo kopte de Telegraaf. Nederlandse wintersporters in Frankrijk, Zwitserland en Oostenrijk zijn de afgelopen dagen overvallen door noodweer. Er is zoveel sneeuw gevallen, dat lawinegevaar dreigt. Skiën en snowboarden is levensgevaarlijk geworden. Winkels waren leeg, snowboards werden niet aangeraakt.

Kunst waarop je kunt skaten

In het museum BPS22 in Charleroi was het afgelopen dagen heel gewoon om je skateboard mee te nemen. De Fransman Raphaël Zarka mixte er de skatescene met de kunstwereld, ook al botsen die twee regelmatig. En dat leverde hele mooie plaatjes op…

Omdat normaal skaten ook maar zo… normaal is

Mooie Dumpert-upload afgelopen week van een skater die lak heeft aan zijn auto. Maar vervolgens wel de laklaag van zijn auto mag vernieuwen.

Sweatlake city wordt Surfcity

Marc Coucke wil in het Nederlandse Zoetermeer een surfparadijs bouwen. Vanaf 2019 kan je er surfen in een gigantisch zwembad met artificiële golven. Dat zou een wereldprimeur zijn. De surfwereld droomt al jaar en dag van de perfecte artificiële golf, maar nergens ter wereld kan je op dit moment surfen op goede kunstmatige golven.De surflegende Kelly Slater stelde twee jaar geleden zijn ‘wave pool’ voor, een meer met door mensen gemaakte golven in Californië, zo’n 200 kilometer van de kust. De locatie hield hij angstvallig geheim. Mogelijk opent de ‘wave pool’ van Slater eveneens in 2019 de deuren voor het publiek. Check hier Slater’s visie.

 

Skaters beginnen steeds jonger

Het skatepark aan de Koningin Wilhelminalaan was tijdens Skateweek een paradijs voor jonge skateboarders. Zo’n vijftig kleintjes tussen de zes en veertien jaar leerden er in vijf dagen de basisvaardigheden van de spectaculaire sport. ,,Skaters beginnen steeds jonger. Check het volledige artikel.

Lidewei Lamsma leeft van de wind

Mooi artikel deze week in de Leeuwarder Courant over opkomend kitesurftalent Lidewei Lamsma. Zij geeft tekst en uitleg bij haar grote passie kitesurfen en benadrukt nog even dat het IOC het beste Big Air en Freestyle op de Olympische agenda mogen zetten voor Tokyo 2020.

Teamoverdracht op Papendal

Je hoeft geen kenner te zijn om te weten dat de Olympische koorts heeft toegeslagen. We gaan naar Korea over een paar weken. Tijd om de individuele sporters te verenigen in het TeamNL. Dat betekent perspresentaties, kleding uitzoeken en vooral veel lastige vragen beantwoorden over meneer Eurlings. Volgens Sjinkie Knegt een veel te lange zit en die had er dan ook duidelijk geen zin meer in. Het blijft toch ook bijzonder dat sporters maar vragen moeten blijven beantwoorden over sportbestuur terwijl de sportbestuurders vragen mogen ontwijken over waar het om draait; de sport.

Auteur:

Bob Amerika

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *