Dock Session beach walk takeover!

Ruim 60 skaters vanuit heel Nederland, maar ook Brazilië, Frankrijk en vele andere landen, waren aanwezig bij de eerste Dock Session in Nederland.

Dock Session beach walk takeover!

Ruim 60 skaters vanuit heel Nederland, maar ook Brazilië, Frankrijk en vele andere landen, waren aanwezig bij de eerste Dock Session in Nederland.

Lees verder

Ruim 60 skaters vanuit heel Nederland, maar ook Brazilië, Frankrijk en vele andere landen, waren zaterdag 7 april aanwezig bij de eerste Dock Session in Nederland! Op de boulevard van Scheveningen waren een boel longboarders voor deze eerste sessie. Wij waren wel benieuwd wat Dock Session nou zo aantrekkelijk maakt voor al deze mensen, dus gingen ik en Jelle, even een kijkje nemen met de camera’s.

Longboard meetup met franse slag

Dock Session is een wekelijkse longboard meetup die gestart is door Lotfi Lamaali rond april 2014 in Parijs. Al vier jaar lang is er vrijwel iedere week in Parijs een meetup waar verschillende skaters bij elkaar komen. Het maakt niet uit wie je bent, waar je vandaan komt, wat je status is of wat je skate niveau is, bij Dock Session ben je altijd welkom.


Internationaal karakter

Andere landen zoals Marokko, Japan, Rusland, Peru, Spanje en Korea waren ons voor en organiseren al regelmatig meetups. Skater James Kelly wilde niet dat Nederland zou achter blijven en benaderde Lotfi om een Dock Session hier in Den Haag te organiseren, om precies te zijn in Scheveningen.

Boulevaaaaart erin!

Het plan was om te starten bij de noordkant van het strand, bij het Zwarte Pad. Hier kwam iedereen bij elkaar en hierna vertrokken we over de boulevard, ter hoogte van de Pier, naar de lokale skateboardspot bij de tramhalte Strandweg. Hier ging iedereen freestylen, elkaar tricks leren en werden er contests gehouden. Naast het feit dat er een gezellige sfeer hing en we al konden spreken van een geslaagde eerste sessie, ging de zon ook nog eens heerlijk schijnen voor het eerst dit jaar en hadden we een koel windje van zee. Al met al een geslaagde middag!

Vervolg?

We vroegen aan skaters Lotfi Lamaali en Achel Machin of er nog vaker een Dock Session plaats zal vinden in Nederland. Beide klonken erg enthousiast:

“Dat zouden we natuurlijk enorm gaaf vinden, maar het is altijd maar de vraag of er genoeg enthousiastelingen zijn om dit op te pakken. Natuurlijk willen wij als organisatie hulp bieden met de opzet van het evenement.”

Aldus Achel. Dus wie weet is er binnenkort een tweede Dock Session in Nederland! Wij zijn erbij. Check even de Facebook-pagina van Dock Session.