Pro Freestyle 2018 on fire!

BMX’ers van wereldniveau, skateboarders uit alle verre hoeken van de aardbol, scooters die de strijd aangingen in de finale van de Europese tour. En uiteraard waren ook de inline-skaters ook van de partij en reken maar dat menigeen op het puntje van de stoel zal hebben gezetten van verbazing. Ook hostte ..

Pro Freestyle 2018 on fire!

BMX’ers van wereldniveau, skateboarders uit alle verre hoeken van de aardbol, scooters die de strijd aangingen in de finale van de Europese tour. En uiteraard waren ook de inline-skaters ook van de partij en reken maar dat menigeen op het puntje van de stoel zal hebben gezetten van verbazing. Ook hostte ..

Lees verder

BMX’ers van wereldniveau, skateboarders uit alle verre hoeken van de aardbol, scooters die de strijd aangingen in de finale van de Europese tour. En uiteraard waren ook de inline-skaters ook van de partij en reken maar dat menigeen op het puntje van de stoel zal hebben gezetten van verbazing. Ook hostte Pro Freestyle opnieuw het NK Freerunning dat weer een playground had neergezet waar de freerunners hoog gingen en het publiek met een adrenalinekick achterlieten.

Beach stadium

Dit prachtige allemaal was te vinden op het strand bij The Hague Beach Stadium. Good ol’ Shakabra was er weer bij. Voor meer informatie check je www.profreestyle.nl en volgend jaar natuurlijk gewoon lekker op het strand.


UCI BMX Freestyle

Voor het eerst in de historie van het Nederlandse BMX Freestyle hostte Nederland een World Cup dat onderdeel is van de UCI (Union Cycliste Internationale). C’est ne pas mal, al zeggen wij het zelf.

Nog meer riders van de top in ons kikkerland, denkend aan mannen en vrouwen die overkomen van Amerika, Australie, Rusland, Zuid-Amerika en ga zo maar door. Na een kort gesprek hier en daar, bleek echter dat doordat het event pas vrij laat op de kalender kwam, de meeste topatleten in de BMX al aan anderen evenementen hun deelnamen hadden beloofd. Schade! Desalniettemin bleven er meer dan genoeg riders over die wel naar Den Haag zijn gekomen: wij noemen een Jeremy Malott uit de USA, onze eigen Tom van den Boogaard en Pro Freestyle’s publieksfavoriet uit Tsjechië, Michael Beran.

Tromgeroffel… de resultaten

Man, man, man.. wat was het een feest tijdens het UCI BMX Freestyle contest; de mannen en vrouwen maakten hun namen meer dan waar! De ene hoogtevlucht na de ander, met af en toe een driedraaiende schroef om de as… Ik hoor je al denken, dat klinkt verdacht veel op turnen?! Nou, daar begon het aardig op te lijken!

De toeschouwers kregen een een behoorlijk kleurrijk finale met deelnemers uit Argentinië, Engeland, Nederland, USA, Tsjechië en Venezuela. Dit is toch behoorlijk mooi met oog op volgend jaar. Dan komen er hopelijk nog meer keigoede BMX’ers deze kant op… de tijd zal het ons leren.

Mannen:

1. Michael Beran (Tsjechië)

2. Jermey Malott (USA)

3. Tom van den Boogaard (Nederland)

Vrouwen:

1. Charlotte Worthinson (Engeland)

2. Katherine Diaz (Venezuela)

3. Shanice Silva Cruz (Nederland)

The Hague International Open Skateboarding

Hoogtepunt numero dos dit weekend was natuurlijk The Hague International Open Skateboarding, met maar liefst 45 deelnemers uit 13 verschillende landen! Hier werd sowieso door iedereen spektakel verwacht en of er spektakel was!

Tijdens de qualifications voor de halve finale was het niveau al bijzonder hoog dat Sewa Kroetkov de halve finale niet haalde. Maar gelukkig hoefde fans niet lang te treuren met meer dan genoeg skaters om naar uit te kijken! Gelukkig brak de zon zondagavond ook nog eens door waardoor de finale in een zomerse sfeertje kon worden gereden. Wij van Shakabra waren niet te beroerd om in dat zonnetje verslag te doen.

Mannen:

1. Mauro Iglesias (Argentinië)

2. Matias del Oilio (Argentinië)

3. Richard Tury (Slovenië)

4. Maxim Habanec (Tsjechië)

5. Lenni Pfeiffer (Oostenrijk)

6. Rob Maatman (Nederland)

7. Mano Wolf (Nederland)

8. Justin Sommer (Duitsland)

9. Martin Pek (Tsjechië)

10. Douwe Macare (Nederland)

Vrouwen:

1. Keet Oldenbeuving (Nederland)

2. Lore Bruggeman (België)

3. Lea Schaefer (Duitsland)

4. Caroline Dynybil (Duitsland/Tsjechië)

5. Sanne van Linder (Nederland)

En alsof dat nog niet genoeg was, was er tijdens het Pro Freestyle festival nog zoveel meer te doen. Zo kon er ook gekeken worden naar het NK Freerunning dat ook op het strand te vinden was. Daarnaast was er de ISA EU Finale Scoot: allemaal steppende jongelui van ongekend niveau en met sicke tricks in hun assortiment.

Ook waren er meerdere contesten georganiseerd voor onder andere BMX Park Am, BMX Street, Inline Skate en Scoot Park AM. Zo had iedereen een mooie kans om hun talenten/tricks te showen op de baan.

Een festival is natuurlijk niet compleet als er geen kinderen welkom zijn en daarom ook dit keer een mini skate contest voor de kleintjes bij The Shore (de prijs was een heerlijk pancakemenu!). Op dezelfde baan was er later op de dag ook een miniramp contest voor iedereen.

Wie aan het strand denkt, denkt ook al gauw aan zonnige feestjes met de voetjes in het zand! Nou, feestjes waren er, geloof ons. Zo kon je tijdens het weekend een feestje pakken bij: Surfana Festival 2018 Pre-Party: Surfana Goes Skiffa, Caipi Madness en Pro Freestyle The Hague 2018 & 24/7Waves – SurfPoel Party! Keuzestress alom; daarom hebben wij maar paar tevreden biertjes gedaan in de achtertuin. Ook leuk.

Recap van het weekend

Gelukkig hebben we de beelden nog! Tijdens het festival waren wij op pad met de camera en hebben we alles op de gevoelige plaat gelegd. We posten asap onze video met interviews met Douwe Macare en Bart de Jong.